Outlaws: iubire, prietenie și jafuri în Spania anilor 70

Noutatea saptamanii pe Netflix este oferita de filmul Las Leyes de la Frontera, un film care ne duce in Spania anilor ’70. Filmul spune povestea unui baiat al carui viata este data peste cap in timpul unei veri de cosmar.

Girona, anul 1978. Nacho este un adolescent timid, solitar si sufera din cauza colegilor sai de clasa care il tachineaza si il umilesc mereu. Insa, odata cu apropierea vacantei de vara, intalnirea sa cu frumoasa Tere ii va schimba cursul existentei. Impreuna cu prietenii sai, Tere are parte de o multimer de peripetii. Integrat incetul cu incetul in gasca, Nacho descopera alcoolul, drogurile si sexul intr-o singura vara… insa, pe masura trecerii timpului, traiectoria sa va capata aluri din ce in ce mai riscante.

Adaptare a romanului cu acelasi nume a lui Javier Cercas, filmul realizat de Daniel Monzon ne prezinta un Nacho adult care viziteaza un prizonier al careui identitate nu va fi cunoscuta decat la sfarsit. Drept urmare, mergem cu 30 de ani in urma pentru a descoperi Acasta faimoasa vara a anului 1978 in care viata adolescentului de 17 ani este data peste cap. Si, totul se petrece intr-o maniera crescendo.

La inceput, totul merge ca pe roate, Zarco il ia sub aripa sa pe tanarul si naivul Nacho. Insa, odata ce trec momentele de descoperire a noii lumi si a placerilor necunoscute/interzise, spirala in care este atras va deveni la scurt timp infernala. Urmeaza jafuri ale farmaciilor, ale bancilor si folosirea unor arme de foc. Cu consecinte dramatice pentru gasca de tineri.

Las Leyes de la Frontera capata aluri de thriller tensionat. Ambianta anilor ’70 este restituita in mod perfect, distributia este mai mult decat convingatoare. Este cam greu sa nu ne lasam fermecati de personajele principale, de Nacho sau Tere, ambii sunt convingatori. O poveste frumoasa despre terecerea la varsta adulta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *